הנחייה וקבוצות

מנהלים רבים מתמודדים עם הובלת קבוצות או צוותים, מחלקות או אגפים, הנהלות או מטות. קבוצות אלו בארגונים מהוות מרכיב קריטי להצלחה.
ניהול פרט וניהול קבוצה הן שתי מיומנויות מובחנות. מעברים מספקת ידע מקצועי למנהלים ומסייעת בהובלת קבוצות בתהליכי בנייה, פיתוח, שינוי והתמודדות עם משברים.
 
מתוך ניסיון עשיר בקבוצות ואהבה גדולה לתחום, להלן תובנות בסיסיות וטיפים לעבודה נכונה עם קבוצה:
 
בקבוצה קיים מתח מתמיד בין הרצון להיות שותף לקבוצה לבין הרצון לא להיות שותף לה. המנחה, המנהל והיועץ אחראים לנהל את המתח הזה להלן כמה עצות מעשיות:
  • לתת מקום לכל אחד באופן משמעותי
  • לייצר מטרות משותפות ברורות ומדוברות.
  • לבסס את הערך של הקבוצה על ידי עבודה משותפת, בניית הצלחות וסימונן.
 
יצירת לכידות קבוצתית מחד ושמירה על חיבור למציאות והימנעות מהתנתקות מהמציאות, מהמורכבויות ומהסביבה של הקבוצה מאידך. 
"אנחנו הכי טובים" למשל, היא אמירה בעייתית שהרי היא מפלה את האחרים כקבוצות פחות טובות ולכן מבוססת על תחרות שלילית ועלולה להיות הרסנית - "אנחנו קבוצה מעולה", "אנחנו צוות מצליח" - אלו ביטויים יותר קואופרטיבים עם הסביבה.
 
דיונים וקבלת החלטות - הקבוצה צריכה לדעת מה גבולות הגזרה שלה : חשיבה עצמאית בטרם דיון משותף.
 
יש לשים לב היטב למטרת פעילות הקבוצה - אם הקבוצה נמצאת בתהליך למידה אזי אין שאיפה לקבל החלטות ואסור לקבל החלטות בזמן שגבולות התפקיד של הקבוצה נקבעו על למידה, ואם הקבוצה  צריכה לקבל החלטות עליה לדעת על כך מראש ויש לתת את הכלים לקבלת החלטות ולעמוד מאחורי התהליך. לעיתים אני נוכחת לאירועים שקבוצות נניח מתוסכלות ממשהו והמנהל רוצה לספק את התסכול אז מתקבלת החלטה מהירה במפגש עצמו שמשבש גם את ההבנה של הקבוצה את תפקידה וגם את ההלך הנכון של פעולות והחלטות ניהוליות. זה מחליש את הקבוצה ואת תהליכי ההחלטות בארגון. ולא נותן למנהל את מה שהוא באמת רצה.

טיפים נוספים ינתנו מעת לעת להנחיה נכונה ומובילה בארגון.